Sütlü Tatlılar

KAKAO KREMALI ETİMEK TATLISI

0 yorum

Eskiden sadece diyetlerde kullanılan ETİMEK günümüzde tam tersine tatlı yapımlarında kullanılıyor. Yalnız genel tariflerin aşırı tatlı ve krem şantinin gereksiz kalorisine boğulmuş olduğunu gördüm. Ve ben etimekten daha sade, daha az kalorili bir tatlı yapmak istedim.


MALZEMELER:
1 paket kepekli etimek
Yarım bardak toz şeker (Esmer de olabilir)
2 bardak su
KREMASI İÇİN:
3 bardak süt (Light olabilir)
Yarım bardak toz şeker
3 kaşık tam buğday unu
3 kaşık kakao
1 vanilya
İsteğe bağlı küçük bir küp kadar margarin.
SÜSLEMEK İÇİN: Hindistan cevizi, ceviz, fındık vs.
YAPILIŞI: 
Bir kare veya dikdörtgen borcama 1 paket etimek dizilir. Küçük bir sos tenceresine şeker ve birkaç kaşık su konulup kısık ateşte karemelize edilir.(Yakmamaya dikkat ederek esmerleştirilir)
İstenilen renge ulaşınca kalan su eklenerek 3-5 dakika kaynatılır ve kapatılır. Bu karışım etimeklerin üzerine kaşıkla dökülür. 
Krema malzemeleri (margarin ve vanilya hariç) tencereye konulur. El çırpıcısıyla karıştırarak orta ateşte kaynayana kadar pişirilir. Ateş kısılıp 3-5 dk daha kaynatılır. Ocağı kapatınca vanilyası ve parlaması için koyduğumuz küçücük margarin eklenerek 2-3 dk çırpılır. Kremamız etimeklerin üzerine dökülür. İstenilen şekilde süslenerek oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına konulur. 
Canınız tatlı çektiği her zaman bu ekmek kadayıfı üzeri puding kıvamındaki tatlıyı kolayca yapabileceğinize inanıyorum. AFİYET OLSUN.

Facebook’ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz
Twitter’da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz

Bir yorum yazın...